Jämtland

Ännu en fjällsommar

När jag tänker tillbaka på den här sommarsäsongen om några år så kommer jag nog framförallt att minnas värmen, solen och vattnet. Det har varit varmare än jag någonsin upplevt här, och det har varit varmt under en lång period. Det finns så fruktansvärt lite vatten, både i åarna och sjöarna och de små bäckarna som brukar finnas längs med stigar och leder. Solen lyser så starkt, varmt och länge på dagarna att det kliar på näsan efter att jag bränt mig i flera lager.
Man är mätt på solsken. Man är mätt på värme. Och när brandrökslukten ligger tjock i luften vill man knappt gå ut heller.
Vi har badat väldigt mycket, nästan varje dag och väldigt länge. Det finns ett badställe som i “personalmun” kallas Äventyrsbadet. Det är en helt fantastisk liten oas precis vid Handölsforsen, som har blivit lite av en favorit hos alla. Där kan man simma, hoppa, dyka, åka vattenfallsrutschkana, klättra, simma i grottor…. You name it! Det är ett paradis i den här värmen.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.