Me

Slå mig hårt i ansiktet

Dra mig över grusgången för jag vill känna att jag lever
Dra mig genom staden hem till dig
Kyss mig över bröstkorgen så får jag känna att jag lever
Andas djupt i mig tills jag är din

Du får göra vad du vill
Får göra allt och lite till

Du får göra vad du vill med mig ikväll.

10621956_10203189573760345_722440409_n

Standard
Me

15 frågor

1. Bor du hemma?
Ja.

2. Har du något husdjur?
Jag har 2 katter 🙂

3. Vad är din favoritglass?
Päron eller Oreo…

4. Vilken är din favoritfilm?
Svåraste frågan…. gillar väldigt många, men har nog faktiskt ingen favorit.

5. Har du någon “hemlig” talang?
Mina vänner och folk jag känner vet nog väldigt väl vad jag är bra på och inte, men något inte alla vet nuförtiden är väl kanske att jag är bra på att spela piano.

6. Vad gör du om 5 år?
Svarar alltid olika på den frågan. Jag önskar att jag är lycklig och nöjd med det jag gör, oavsett vad det är. Kan inte svara riktigt då jag verkligen inte har en aning om vad jag vill göra. Jag tar väl troligtvis första bästa jobb jag får, så får det utvecklas från det. Förhoppningsvis har jag varit på min jorden runt-resa 🙂

7. Favoritdoft/parfym?
På mig själv: Body Shops Pink Grapefruit. På honom: nyduschad 😉

8. Vilka länder har du besökt och vilket tyckte du bäst/sämst om?
Danmark, Norge, Schweiz, Österrike, Spanien, Turkiet, England, Finland. Spanien var helt klart en besvikelse, besökte Madrid och det var inte alls min grej. Favoriten är nog England eller Norge: England för att jag alltid tycks åka tillbaka, Norge för att det är så otroligt vackert och alla är så trevliga.

9. Antingen eller:

Smink/Inte smink – inte smink
Kött/inte kött – inte kött
Cider/öl – inget
Katt/hund – katt 🙂
Musik/tyst – musik
Utomhus/inomhus – utomhus!
Vänner/familj – vänner
Utomlands/Sverige – Sverige
Kyssar/kramar – kramar <3

10. Din första kyss?
Jag var 15 och han var första killen jag var kär i.

11. Vilken är din favoritfärg och varför?
Grön. Skogen är grön, sommargräs är grönt, allt som är naturligt och vackert är grönt.

12. Vilken är din absoluta favoritbok?
Den bok (serie) jag läst flest gånger är Jan Guillous böcker om Arn. Men den bästa bok jag läst är Törnfåglarna av Colleen Mcculough.

13. Sämsta/bästa låten i din nyaste spellista?
Brukar ju inta ha låtar i min spellista som är “sämst”, men har tröttnat lite på Rather Be av Clean Bandit. Min favorit just nu är Rude av Magic 🙂

14. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Bekväm 😉 Jag tycker om att ha kläder som passar mig och som är bekväma, tycker inte om tajta tröjor eller obekväma push-up bh:ar. Min typiska outfit för en dag på föreläsningar är blåa tajta jeans och en mysig stickad tröja eller t-shirt med mina Urban Project boots.

15. Vem ser du upp till mest?
Flertalet av mina vänner. Jag är ganska bra på att omge mig med människor som gör mig glad och som tillför något bra i mitt liv, och ofta är dessa personer som jag ser upp till. Det kan vara en vuxen jag träffar en gång om året, tjejen som pushar mig till nästa nivå i klättringen eller en klasskamrat som har kunskaper jag uppskattar och kan lära mig av.

 

Ha en bra lördag!

🙂

 

Standard
Me

Sista sommardagen?

Har nog inte berättat vad det är jag gjort de senaste två veckorna. Vi har med klassen varit ute ett flertal gånger på olika exkursioner och lärt oss allt från inventering till olika dokumentationsmetoder inom den praktiska delen av arkeologin. Det har varit riktigt roligt, vi har lärt känna varandra väl eftersom de flesta uppgifter gjorts i grupp. Boken vi skulle läsa under kursen var dock inte den mest intressanta: sten, stenar, stenformationer, stenhögar, olika former på stenhögar, jordhögar, kol… Ja, ni fattar.

I går klättrade Julia, Cornelia, Alma och jag efter föreläsningen, riktigt kul! Jag klättrade dessutom en 6a till toppen för första gången, grymt roligt! Är lagom mör i ryggmusklerna idag 😉

Idag hade vi den sista exkursionen och kurstentamen i grupp i Askim. Vi blev indelade i grupper och skulle välja ut tre gravar på ett vikingatida gravfält som vi skulle inventera och dokumentera. Min grupp var riktigt sjukt go och vi samarbetade bra, och vi fick godkänt 😀
När jag kom hem (tidigare än väntat) lagade jag mat som jag åt nyss. Innan jag åt gick jag dock ut en stund för jag ville ta vara på det vackra och härliga vädret, solen är på väg att bli sällsynt är jag rädd. Gick nästan en mil totalt, sprang sista biten till bryggan där jag satte mig och såg solen gå ner -hur mysigt som helst!

Saknar dig. Saknar dig massor.

Lycklig<3

Lycklig<3

6b!

6b!

IMG_6275

Skog <3

Skog <3

IMG_6294 IMG_6302

 

Standard
Me

Learn me right?

Det är en speciell känsla när man är så lycklig att det gör ont, att man vill gråta och skrika för att släppa ut allt som mullrar inombords. Det är inte ofta det händer. Jag önskar jag får känna så här länge till.

När jag är glad brukar jag gå ut och gå, lämnar oftast mobilen hemma, och går till något av mina favoritställen. Där kan jag tänka fritt, där finns bara jag: alla måsten försvinner – när jag är där kan jag ändå inte göra något åt det. För mig är det ett privilegium att få vara såpass ensam, att få vara i skogen och inte höra något annat än fågelkvitter och löv som prasslar, där är jag sjukligt lycklig. Särskilt en dag när det är sol, när den värmer min hud och när jag kan blunda och tänka mig bort därifrån. Det är en plats där drömmar skapas, där alla tankar är lika verkliga och viktiga. Och det är viktigt tycker jag, att vi låter våra tankar få ta plats – ignorerar vi dem för länge byggs det upp inombords och kan vara väldigt svårt att hantera. Man kan gråta, skratta, skrika, hoppa – vad som helst som får huvudet att släppa taget från själen – om än bara för en kort sekund.

När jag känner att jag inte vet vad jag ska göra, vad jag ska säga, då försöker jag tänka att jag är där – på stenen i den där sjön som bara är min egen, och försöker hitta den känslan jag får där: ibland hjälper det.

Hoppas du är lycklig också, då är jag lycklig.

Standard
Me

Gårdagen och dagen och imorgon

Igår hade vi ingenting i skolan, så vi var 3 st tjejer från klassen som bestämde att vi skulle dra och klättra. Jag, Cornelia och Julia (som klättrar mycket). Vi hade väldigt trevligt, och jag tror nog att även Cornelia blev väldigt intresserad av att fortsätta, kul! Julia är jätteduktig och klättrar upp mot 6b, jag klarade en lite svårare 5b med ett rejält överhäng, YES! Väldigt givande att klättra och bli säkrad av någon som är bättre än en själv, så att man kan få tips och motivation. Hoppas vi gör detta igen! 🙂

Idag hade jag så fruktansvärt ont i mina sår på fötterna (damn you new shoes) så jag stannade faktiskt hemma, också för att jag ställt klockan på 06:00, vilket jag insåg först imorse var alldeles för sent för att hinna fixa matsäck osv. Jag har alltså legat hemma, sovit mycket, läst (pluggat), och skypat med Tova. Har även planerat morgondagen lite bättre, så jag inte missar mer i skolan – vi vet alla hur jobbigt det är att ligga efter.

Imorgon skyndar jag mig hem efter att ha haft lab fram till 16:00, hämtar bilen hos pappa, hämtar grejer hemma och kör vidare till Herrljunga för att hänga med massa härliga människor! Ser fram emot det!

🙂

10599255_10203122795570932_3936684097804314155_n

Standard
Me

Träningsvärk

 

Eller kanske hjärnverk? Känns som jag tänker för mycket, har ont i huvudet av någon omärkbar anledning. Nästa vecka blir sjukt hektisk, en massa exkursioner och långa dagar + hajk på fredagen.. Får hoppas att jag hinner dit över huvud taget, kanske får ta och skippa den tyvärr 🙁

Det kliar i fingrarna nu för jag vill klättra hela tiden! Klättrade med Markus och Rebecka i torsdags i nästan 3 timmar, har rätt rejäl träningsvärk nu i axlar och armar, och faktiskt i magmusklerna också.. haha. Vill klättra!!!

10620563_10203088148144768_3583809186736044613_n 10650060_10203088146584729_9136033924396334204_n

Standard
Me

Är jag 19 nu?

Nu har det gått en vecka sedan jag fyllde nitton, sedan jag tog ledkort i klättring, sedan jag började studera vid Göteborgs Umiversitet. Det känns bra, jag trivs i klassen och jag trivs i Göteborg! Pendlandet kunde jag gärna hoppa över, men de tidiga morgnarna den här veckan har bjudit på solsken och en behaglig kyla – inte mycket att

klaga på egentligen alltså. Igår var jag på Kik-off med alla nya studenter på Historiska institutionen, hoppade dock över puben efteråt. Nu har jag satt mig i soffan med en liten mjuk och varm kisse i knät och ser en mysig komedi 🙂
image

Standard