Me

Sista helgen…

…innan skolan börjar. Innan jag är universitetsstudent. Känns riktigt konstigt faktiskt. Är jag så gammal nu? Känns som jag är 16 och ska börja gymnasiet… Måndag är fullspäckad: först introduktion till Arkeologikursen, sedan hela eftermiddagen på Klätterdomen för att förhoppningsvis gå därifrån med både grönt och rött kort – så att jag äntligen kan klättra i Sverige!

Ser fram emot hösten, att vara 19, scoutaktiviteter och vänner och allt däremellan!

Norge <3

Norge <3

Standard
Me

I want the world to know

Ska man bli mer förvirrad ju äldre man blir? Ska man bli mer och mer osäker på vad man vill ha och vad man vill göra? Det känns så iaf, för mig. Jag menar, om en vecka är jag 19, ett år äldre. Hur kan ja inte veta vad jag vill? Jag har varit så säker, så glad, så förväntansfull – men just nu är jag helt lost, vet ingenting. Jag kan inte bestämma mig: ska jag vara spontan eller smart? Tråkig eller vild? Ska jag skämma ut mig eller hålla käft.. Jag har aldrig haft problem att stå i rampljuset, jag tycker faktiskt om det. Men när jag inte vet varför jag står där, när alla tittar ut mig ändå – då känns det inte bra. Då drar jag mig tillbaka, är för mig själv och försöker hitta den där känslan igen – den som får mig att vara den jag är, den känslan som gör att jag kan vara mig själv i alla situationer.

När jag träffar nya människor är jag mer mig själv än jag är med människor jag redan känner, är inte det konstigt? Jag är mer självsäker och mer öppen när jag lär känna någon. Sen är det så jävla trökigt att vara djup, att sitta och tänka alldeles för mycket. Jag skulle mycket hellre vandra, eller simma, eller springa runt i cirklar – allt för att skingra mina tankar. Och på ett sätt så önskar jag att Du var allt jag tänkte på. Men istället går jag här, sitter här, och funderar och kan fan inte komma fram till ett jävla skit. Tycker jag om dig? Ja, som fan. Saknar jag dig? Du anar inte. Jag menar, du luktar så jävla gott och dina kramar är gudomliga – önskar du kunde krama mig och aldrig mer släppa taget. Visst låter det självklart? Nja, för det känns så annorlunda från förut. Hur ska jag veta säkert om det känns så konstigt, om dina ord låter fel.

Jag vägrar gå igenom det där en gång till, att älska någon så jävla mycket och sen slitas i tusen bitar – allt för absolut ingenting. Å andra sidan tvivlar jag på att det skulle bli så. Vi är så jävla lika, du och jag. Blir inte ens förvånad längre när vi har samma svar på frågor, har samma åsikter och skrattar åt samma skämt. Det är gulligt, jag gillar det. Jag gillar dig.

53a06a596f45c_-_cos-01-couple-kissing-xl

Standard
Me

Laaaat

I flera dagar har jag bott i min soffa. Jag har helt seriöst inte lämnat soffan annat än när nöden kräver eller när jag varit hungrig. Idag tog jag dock tag i min fruktansvärda lathet och gick en lååång promenad uppe i bergen, tog nog nästan 3 h. Skönt var det, och vackert. Fick se solen gå ner över skogen där jag satt på min favoritplats mitt i sjön, vattennivån var så låg att jag kunde gå över till ön utan att ta av skorna. Solen sken och det var alldeles perfekt temperatur – skönt med tystnad också. Det dröjde inte länge innan jag lade hörlurarna i fickan och istället njöt av tystnaden och skogens alla ljud.

Kan tänka så mycket bättre med frisk luft i lungorna, blir fylld av glädje så fort solen skiner på min hud. Vill åka iväg nånstans i världen och vara utomhus hela dagarna, resa och träffa nya människor.. Drömmer fortfarande om Australien, och Nya Zeeland såklart. Och jag drömmer om Dig. Saknar dig massor, tänker på dig hela tiden. Du får mig att le även när Du inte är här…

IMG_5688 IMG_5689 IMG_5694 IMG_5702 IMG_5703

Standard
Me

Wow

En sådan otroligt fin låt, väldigt viktigt ämne och bra budskap. Har aldrig varit ett fan av Molly Sandén, hennes stil och hennes musik är långt ifrån det jag normalt fastnar för. Hennes senaste singel har dock fastnat, och den är väldigt vacker.

Visst är den?

Standard
Me

Det bästa som finns <3

 

“Scouting is not just any youth organisation, but one of the biggest and most influential social forces in the world. Scouting moves things for the better of everyone, bringing positive change to society.
Scouts are active global citizens. Our strength is our unity in diversity. Together, through the scarf connection, we can create a better world with our shared values, shared practices and joint actions. We are One Tree, Many Branches.”

–Felipe de Paulo, Youth Advisor to the World Scout Committee

 

Denna filmen <3

Standard
Me

Sommaren är kort, men inget regnar bort

Hemma efter ytterligare ett läger. Känns som jag skriver samma inlägg om samma sak varje år, men det är ganska oundvikligt. Har bara en sak att säga: fan vad jag har saknat scouting! Att inte vara med på möten, att inte åka på hajk.. De är de sämsta beslut jag tagit i hela mitt liv. Tänk så mycket jag har missat, så många människor jag inte lärt känna, så mycket glädje jag varit utan – ända tills nu. Har fått mååånga nya vänner på det här lägret, även träffat gamla, och känt mer glädje än jag gjort på mycket länge. Ni är helt underbara, alla ni som gav mig kramar, vänliga ord.. Ni är värda så jävla mycket, tack!

Jag har även lovat mig själv att vara med på mer, säga ja oftare, och le så ofta jag bara kan. Om jag vill studera till hösten – då tänker jag göra det, pengarna skiter jag i – jag har hela livet på mig att resa. Vill jag åka på hajk, fastän jag inte egentligen har tid, så får jag skapa den tid som krävs – svårare är det inte. Är sjukt taggad på livet för tillfället, och jag hoppas det håller i sig!

 

Yggdrasil 2014

Yggdrasil 2014

Standard