Me

Köpa treckingbyxor!

Har länge velat ha ett par egna Fjällrävenbyxor, eftersom jag tycker de är himla fina och alla mina vänner som har ett par är nöjda och tycker  mycket om dem. Jag blev alltså väldigt glad när jag fick pengar av mamma för att köpa mig ett par byxor, och jag tror jag ska köpa ett par i modellen Vidda Pro. Är dock ganska förälskad i den dyrare modellen Keb. Tror dock det blir Vidda, eftersom jag är osäker på allt stretchtyg på Kebmodellen, och efterso den är mycket dyrare och kanske lite för “mycket” för ett första par byxor.

Här har ni modellen Vidda Pro (M)

10083054_d3

Fjällräven Vidda Pro (M)

Standard
Me

Jag vill möta

Rustad, rak och pansarsluten
gick jag fram --
men av skräck var brynjan gjuten
och av skam.

Jag vill kasta mina vapen,
svärd och sköld.
All den hårda fiendskapen
var min köld.

Jag har sett de torra fröna
gro till slut.
Jag har sett det ljusa gröna
vecklas ut.

Mäktigt är det späda livet
mer än järn,
fram ur jordens hjärta drivet
utan värn.

Våren gryr i vinterns trakter,
där jag frös.
Jag vill möta livets makter
vapenlös.

(Karin Boye)
Standard
Me

Musiken

Namnlös

När jag var 13-14 år var jag väldigt intresserad av musik och jag spelade på flertalet konserter och spelade till och med i ett band i flera år – vilket var superkul och jag saknar det mycket. På grund av detta har jag fått fråga varför jag inte längre håller på med musik och varför jag aldrig spelar gitarr eller sjunger, något jag brukade älska att göra.

Det jag avskyr med att uppträda har ingenting med själva musiken att göra, det var mer människorna runt om kring som gjorde att jag tröttnade och till slut slutade. Jag insåg att jag som femtonåring inte uppskattades lika mycket och inte var lika speciell som när jag som trettonåring sjöng inför hundratals människor – på den tiden var det väldigt nytt för mig och många blev glatt förvånade. Jag hade en fantastisk musiklärare som lärde mig väldigt mycket, det var med honom jag skrev och producerade/spelade in min första låt, en upplevelse jag alltid ska bära med mig. Jag började spela i ett band strax efter konserten som bilden ovan är ifrån, och tillsammans spelade vi otaliga konserter och föreställningar och hade väldigt roligt tillsammans – trots att åldersskillnaden mellan yngsta och äldsta var nästan 4 år. I slutet av den här tiden var när jag efter en sommar fylld av känslor helt enkelt slutade spela gitarr, och jag slutade att sjunga. Enda tillfällena jag spelade var när vi i bandet träffades för att öva inför någon konsert. Jag hade tröttnat på grejen, jag ville inte mer. Jag avskydde att folk sa att jag var bra när jag visste att det fanns så många som var så mycket bättre, jag tyckte inte om att inse att jag inte var 13 år och speciell, nu var jag 16 och det fanns många andra tjejer som sjöng mycket bättre än jag – och de vann alltid över mig i tävlingar osv. Tills lut tappade jag intresset för att framträda, och numera sjunger jag kanske för mig själv hemma ibland och då och då kommer gitarren fram när jag kanske har en kompis på besök som spelar. Att spela inför folk är inte uteslutet, det är fortfarande något jag tycker om, men eftersom jag inte vill någonting med det känns det meningslöst och onödigt, varifrån den känslan kommer vet jag inte riktigt. Största anledningen var nog att jag aldrig kände att jag fick bekräftelse, de som tyckte om det jag gjorde var antingen min mamma eller människor som fotografen som tog bilden ovan, det var aldrig någon som jag ville skulle tycka om det som någonsin sade något positivt. Att aldrig känna att jag fick bekräftelse från de jag ville ha det från satte sina spår och fick mig att till slut lägga av.

Jag har inte skrivit musik på flera år, och det var ännu längre sedan jag spelade inför publik. Men jag tänkte faktiskt sätta mig och spela in min gamla låt som jag skrev för länge sedan igen, och försöka göra om den lite till något jag skulle kunna vara stolt över idag – skrev den ändå när jag var 14 år.

Det värsta är egentligen att många av mina nuvarande vänner, många har jag lärt känna på gymnasiet, inte vet om att jag ens kan sjunga och de har heller aldrig hört mig göra det. Att något som en gång var en såpass stor del helt kommit bort och skuffats undan är väldigt synd, jag önskar att det aldrig hade blivit så.. Men jag ska försöka att inte älta i det som är gjort och inta kan göras ogjort, för det gör mig bara ännu deppigare. Istället tänker jag sätta på nuvarande favoritlåten och försöka intala mig själv att jag inte valde fel.

Kram

Standard
Me

Älskar ny musik!

Det är inte ofta jag hittar ny musik, och det är inte sällan jag önskar att jag hade något nytt att lyssna sönder. Ofta har jag svårt för att ta till mig musik som jag inte hört förut, vilket såklart är segt och gör att jag sällan lyssnar på sånt jag inte redan hört, ni förstår dilemmat.

306064_10151170315576194_48044889_n

Men som tur är så ser man ibland en film, eller lyssnar på radion, eller hör en cover på youtube som gör att man hittar ny musik som man tänker att man borde funnit för länge sedan, eftersom den är så bra! Precis så blev det igår när jag såg en gammal film, lite random för den gick på tvn och jag hoppade in mitt i, men det var i alla fall filmen She’s the Man med Amanda Bynes och Channing Tatum. Låten jag förälskat mig i, som jag faktiskt aldrig lagt någon större vikt på när jag sett filmen tidigare – har nämligen upptäckt massa bra musik genom just den filmen, är den här gången Ray Lamontagnes fantastiska låt “Hold You In My Arms”. Den är så vacker att jag vill gråta över allt jag någonsin gråtit för i hela mitt liv, även fast det inte behövs – den tar helt enkelt fram djupt liggande och bortglömda känslor som man trodde var borta för alltid.

Lyssna, ni kommer inte bli besvikna! Tro mig.

Kram

Standard