Livet, Me

Jag läser inte många bloggar, kanske 2-3 stycken regelbundet. En brittisk tjej som heter Ella är en av de mest fantastiska människor jag aldrig träffat, hon är så sjukt inspirerande, vi är lika gamla och det känns som vi vill ungefär samma sak i livet. Hennes blogg är min lilla undanflykt, en hemlig och mysig plats fylld med motivation och vackra bilder. Tack Ella för dina vackra ord!

“Dear diary,

Sitting in bed, in my University room, wondering what to do next.

For me, in my head, I’m only going to be in this world once. I don’t know and will never know whats coming next, so that’s what I believe.

But at the moment I’m stuck. Like, really stuck. You see I’ve got this bug, and every time I slow down and I’m alone it comes back and nibbles at my life choices. Something in me is craving the extraordinary, and I’m not sure if University is or isn’t where I should to be at this point in my life.

Sure, a degree is something I’d love to have. Sure, It would leave me in better stead in the world of office blocks and job interviews. So why do I feel like it’s an easy sacrifice to make in order to – in the words I wrote in my diary a few nights back – see more of the world, meet new people, eat new food, share experiences, be inspired, learn more, help others, if I have the opportunity?

In my head it seems simple. Why would I stay in one place and experience one thing for three years in order to tell someone ‘I’ve stuck it out, studied hard and I’ve got a degree!’ Surely what you can display after three years should be much more impressive, diverse, and extraordinary than a certificate to say you’re good at one single thing.

This is not to say I don’t think education is important or that a degree is unnecessary. If you know what you want to be, or what you want to do and this is the path to get you there, then that’s the right, most meaningful path for you. Im jealous! But if, like me, you couldn’t just give one single name to what you want to do for potentially the rest of your time here then I do question the system that University is the best and/or only path for every young person to take if they can.

In my time here so far, I have met amazing people who I know I will call friends for a very long time and I have made and shared a lot of memories. But when this slows down and it boils down to the fact that I’m here to study hard towards my degree, I question my place in this space.”

Ella Grace Denton
http://www.weneedtolivemore.com/uncategorized/dear-diary/
 
14
Standard
Me

Trött

Kan inte sova..

När man inte har något bättre för sig tänker man alltid för mycket. Jag tycker om att vara spontan, att inte ha för mycket planerat. För det är ju ändå så att man ändrar sig hela tiden. Det jag ville för en månad sedan kanske jag inte alls vill idag.

Jag vill någon annanstans. Låter det logiskt? Jag vill till Kanada och Albertas klippiga berg. Jag vill till England och The lake Districts vackra kullar. Jag vill till Australien och de röda öknarna. Jag vill till Afrika och vandra med lejon. Jag vill inte vara här i Sverige…

Men så är det allt som står mellan mig och allt det där. Pengar är en stor del, för tyvärr kommer man inte till Australien om man lever på studiemedel. Samtidigt vill jag inte jobba här, jag vill ju jobba i Australien. Fattar ni? Det känns så jävla konstigt att gå här och slösa halva inkomsten på att leva, när man kan göra samma sak på andra sidan jorden? Men hur fan ska jag komma härifrån då? Är så jävla fast, känns som ett fängelse utan murar. Kommer vara fast i Alingsås tills jag är gammal och grå, för alltid dömd att leva ett liv där jag bara överlever.

På riktigt dock. Jag kan verkligen inte se mig själv i Sverige nästa höst. Det finns inte.

Men imorgon är jag säkert återigen nöjd med mitt fängelse…

DSC00028

Standard
Me

:)

Ojoj… Älskar när något oväntat händer, när något bra händer som inte var planerat. Är bara glad nu, nöjd och glad. En bra dag blev det till slut, produktiv på sitt sätt också. Glad, glad, glad!

6 10811653_10203496359189789_1799113172_n

Standard
Me

Share my nights!

Det finns en plats där vi kan träffas sen
Och prata om den sista sommaren
Men tills dess ska jag skriva om allt som sker

Nu nalkas våren
Har ingen att gå med
och du gör precis som du vill
Nu vandrar åren
Har ingen att gå med
Och du vandrar runt som en vind
Precis som du vill

Sommaren. Sommaren är fantastisk. Sommaren är möjligheter. Sommaren är en egen värld. Sommaren gör en pirrig inombords. Sommaren gör att man blir kär. Kär i livet, kär i solen, kär i dig. Men det är länge sedan det var sommar nu, och det är ännu längre till nästa. Hjärtat bultar för fullt, det dunkar som att försöka få din uppmärksamhet. Kommer du ihåg när du lyssnade på mitt hjärta? Hörde du att det slog fortare när du rörde mig? Kände du allt jag kände då? Såg du det i mina ögon?

Det skrämmer livet ur mig att inte veta hur livet kommer att se ut. Det gör så jävla ont att du är så nära men samtidigt så långt bort…
Kan inte sluta tänka på alla tillfällen jag haft, möjligheter jag släppt genom fingrarna, stunder jag kunnat berätta. Mår illa av avsmak för mig själv, varför är jag så jävla feg? Jag är inte ens rädd egentligen, jag är bara inte tillräckligt angelägen..? Hur går mitt huvud inte sönder? Hur klarar jag att leva normalt med allt jag tänker på hela tiden.

Är det bara jag dock, som är feg eller som inte är ärlig. Jag har aldrig ljugit, det skulle aldrig falla mig in. Men du och jag är nog ganska lika när det kommer till saker vi helst håller för oss själva.

Jag ger mig själv två veckor, då fan ska jag ringa dig. Cool?

How could a heart like yours, ever love a heart like mine?

How could a heart like yours, ever love a heart like mine?

Standard
Me

Citat för att lysa upp dagen

Ibland när jag har för mycket i huvudet, när tankarna gör en galen, då tycker jag det är skönt att låta andra tänka åt mig, att få livet förklarat för mig med enkla medel. Citat från människor som levt längre än jag, som varit med om mer, de kan lära en mycket. Jag är inte ensam i världen om att älska någon, att vara kär – då kan andra personers erfarenheter och tankar få det jag känner att gå ihop på något sätt.

 

“Forget those who forgot about you”

“Don’t fall for anyone, stand up for everyone.”

“Those who wait for something good can wait forever.”

“Det är lustigt att personen du skulle ta en kula för är den som håller pistolen.” (Timbuktu)

“Give a little time to me, or burn this out.”

“Living for someone else is to not live.”

“It’s worth the fall if the climb is epic.”

“Cut off fake people for real reasons, not real people for fake reasons.”

“Don’t tell someone you love them, show them!”

“Live in such a way that if someone spoke badly of you – no one would believe it.”

“We buy things we don’t need, with money we don’t have, to impress people we don’t like.”

“When writing the story of your life; don’t let someone else hold the pen.”

“Distance is a test to how far love can travel.”

“Every time you make me smile; it makes my bad days worth living through.”

“Jag vill leva ett liv värt att dö för.”

Hans röst får mig att vilja gråta. Så jävla vackert. Ryser.

 

 

 

Standard
Me

Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Sluta dröm om det ljuva livet,
(vi kommer aldrig va med om det)
Och be aldrig mer om ursäkt
(för sakerna du aldrig gjorde)

Men det äter upp dig när du ligger i din säng.
Åh gud det gör så ont att nåt
så nära kan va så långt bort.

Jag vet att de bara är fantasier
och nu är han i mig.
Och kommer alltid vara.
Och jag vet att allt är falskt och bedrägeri,
men det struntar jag i
för vi dansar och du har så mjuka läppar.

10681682_10203300046922105_1941355171_nHåkan <3 kärlek till dig som sätter ord på allt ord inte kan beskriva..

Standard
Me

Everything’s nothing without you

Igår var jag lyckligare än jag varit på år. Jag älskade livet och jag hade framtidstro, jag längtade framåt och jag hade en grymt bra dag.
Idag har jag en konstig känsla i magen, ingen framtidstro, inga drömmar, inga positiva känslor.. Fy fan för att sakna någon så mycket som jag saknar dig.. Längtar efter din famn, dina kramar, din doft, din varma hud… Inga timmar, ingen tid, ingenting är nog – när jag lämnar dig vet jag hur jobbigt det kommer vara, hur det är att gå dag efter dag med en klump i magen som gör att man inte vill annat än att ligga i sängen och gråta. Jag vill kunna säga att du är min. Jag vill vara din. Jag vill kunna ha första tjing på dina kramar, på din tid. Jag känner mig så jävla liten och obetydlig. Du känns så långt borta. Vill ligga i dina armar och stanna där för evigt.

Standard