Kärlek

Stjärnorna finns här

Skulle vilja skriva
en kärleksvisa
till en plats
i hjärtat av mig
som kallas Jämtland,
Sjunga högt
och vackert
om alla färger
alla vänner
och den skulle vara sann.
Jag vibrerar
celebrerar
som kapten sade
om hur man ska
hålla fast
vid sina vänner.
Men den här visan
ringer med sorg
och kärlek, som
vi skulle sjunga
om varann.

Standard
Jämtland

Minnen från en fjällsommar..

Den här sommaren lider tyvärr mot sitt slut. När det börjar närma sig min födelsedag brukar höstkänslorna så smått smyga sig på, och jag välkomnar den samtidigt som jag känner att sommaren varit alldeles för flyktig. Den var och är dock fylld av minnen, fylld av nya vänskaper och relationer som jag hoppas få njuta av länge än.
Planerna för mellansäsongen börjar också ta form, och det verkar som att livets äventyr börjar om snart bara två månader…

Standard
Jämtland

Working on a smile

De senaste veckorna har verkligen gått otroligt fort.. Snart är det augusti, snart är det sommarens sista månad..

Sade upp mig från Max idag, vet inte riktigt varför jag inte gjort det tidigare. Kändes konstigt men också otroligt skönt, det är något jag skjutit på framtiden, ett jobb jag haft kvar av bekvämlighet och lathet. Nu i efterhand och med lite distans förstår jag verkligen hur det jobbet inte passade mig, och hur det faktiskt går att ha roligt på jobbet utan att också förstöra sin kropp och utsätta kroppen för stress.
Har verkligen insett det senaste hur lycklig jag är här, hur det känns som jag har hittat min plats i världen och på jorden. Är det inte lustigt hur man kan vantrivas på en plats utan att veta det förens man kommer därifrån? Är otroligt trött på Alingsås, på människor i min umgängeskrets, på mitt “gamla liv”. Vet inte riktigt hur jag ska kunna åka härifrån i oktober.. Men, det är några månader kvar tills dess och jag har några idéer på vad jag kan tänka mig att göra. Någon resa blir det med största sannolikhet!
Bilder från solnedgången i söndags när min bror och hans flickvän var här och hälsade på. De var de första i familjen som varit här och de kunde verkligen förstå att jag är lycklig här.. Såklart haha!

Standard
Jämtland

Sommar?

Har nu varit på Blåhammaren i två veckor, och det var sommarvärme och sol i två dagar förra veckan innan det blev vinter igen.. Snöade senast vid lunch idag, och det är härliga 5 grader utomhus.

Har hunnit ta en hel del fina bilder under den lilla tiden jag haft, och jag längtar efter en hel sommar med härliga utflykter och fina vyer!

Standard
Kärlek

Härliga tider

“Idag har vi öppnat!!!
Säsongens första två gäster rullade in vid lunch, och vi passade på att basta en stund.
Det är riktigt busväder ute, kanske 20 sekundmeter och snö, nyss haglade det dessutom..? Konstigt väder. Är ledig idag också så ikväll är vi ett gäng som ska äta trerätters inne på stationen, det ingår en trerätters i veckan för personal i det priset vi betalar för mat. Ska bli spännande!
Känns inte riktigt än som att jag är här för att jobba, känns lite mer som en semester..
Men imorgon har jag mitt första pass: Reception/servering. Kommer hjälpa till under eftermiddagen i receptionen samt under middagen. Ska bli roligt att få börja lära sig, hänger inte riktigt med i snacket.”

Idag är jag precis tillbaka från en kort tur i solen på skidorna, sikten är kanon och man ser långt in i Norge och Sylmassivet reser sig i horisonten. Tröttnar aldrig på utsikten härifrån..

Standard
Kärlek

Snöskoj

En riktigt fin och mysig dag med kanske en halv meter puder. Vi utnyttjade pausen efter med att vara ute och rulla o hoppa lite, leka med hundarna och kolla in de andra husen lite som fortfarande byggs om.

Vi avslutade eftermiddagen med en liten skidtur på kanske en timma, helt annorlunda känsla att åka i puder, riktigt roligt! Trillade minst 4 gånger för att skidorna fastnade i en djupa snön haha.

Standard
Jämtland

En början

Sitter i soffan i ett nyrenoverat vardagsrum med fönstren igenbommade av snödrivor, i mina röda underställsbyxor från Woolpower och lyssnar på vinden som viner utanför på fjället. Tänk att jag är här ändå, efter en så lång resa. All tid och alla pengar jag lagt ner på den här drömmen, och så blev drömmen verklighet tillslut. 

Standard
Jämtland

Det kommer bli bra

Efter e lite jobbig tid och ett lite jobbigt år så känns det som att det går mot det bättre. Det finns inget jobbigt framöver (förutom stängning dagen innan julafton) som kan sänka humöret längre. Dessutom har jag precis köpt en enkel biljett till Jämtland, det börjar äntligen kännas som att äventyret kommer bli av, och oj vad jag längtar!

hostdag-6-1

Standard
Jämtland

En livets möjlighet

Sitter i sängen och lyssnar på Hazelius Hedin och tänker tillbaka på förra veckan då jag satt uppe i vildmarken i en varm fjällstuga och fick höra de spela på riktigt, en sinnesstämning som verkligen inte går att beskriva med ord. Varenda ton, varenda ord, det var så vackert. Och resan sedan, Sverige och Norge, det finns nog inte någonting jag inte älskar med dessa länder och alla dess vackra platser.
Jag tog faktiskt inte särskilt många bilder just i Norge, även om det kanske var där det fanns mest att fotografera och var mest fotogeniskt. Det var för vackert, fanns för mycket, och när jag väl stod där med kameran och skulle ta en bild så gick det ändå inte att fånga all skönhet i en kameralins.. Jag bär dock med mig minnen av helt otroliga vyer och platser i hjärtat.
Det är väl där de hör hemma, och inte på internet. 4 6 12 norsk-fjord-i-sommarsol-1

Standard